EISA Hi-Fi nagrade 2023-2024

EISA (Expert Imaging and Sound Association) je organizacija, ki predstavlja 58 najuglednejših publikacij in spletnih mest za posebne namene iz 29 držav, ki pokrivajo Hi-Fi, video za domači kino, zvok za domači kino, fotografijo, mobilne naprave in avtomobile. 

Vsako leto člani strokovne skupine EISA, vključno z uredniki te publikacije, testirajo zelo široko paleto novih izdelkov s svojega strokovnega področja, preden primerjajo rezultate in glasujejo, da se odločijo za najboljše iz vsake kategorije izdelkov. Za pridobitev nagrade EISA so vsi izdelki podvrženi celovitemu večstop..

Preberi več

Spotify dominira na streaming tržišču

Po podatkih poslovnega poročila IMS za leto 2023 Spotify prevladuje nad tržnim deležem v industriji pretakanja glasbe s 30,5-odstotnim deležem. Vendar pa poročilo tudi razkriva, da platforma zaostaja pri svetovnih glasbenih naročnikih, z manj kot tretjino skupnega števila naročnikov po vsem svetu.

Spotify obvladuje tržni delež, je eden od mnogih zanimivih poudarkov, ki jih jeletos objavil IMS (International Music Summit). Toda podatki tudi razkrivajo, da platforma morda zaostaja v smislu g..

Preberi več

QAcoustics 5020 - AVforums ocena

Končni rezultat ocene: 5020 ponuja izjemno novost glede na ceno. Ne samo, da izkazuje zmogljivost, nakazuje tudi pot, kam bodo zvočniki Q Acoustics šli v prihodnje. 

Q Acoustics 5020 je dvosmerni  regalni zvočnik, večji od obeh modelov v seriji 5000. Njegov prihod sam po sebi ni veliko presenečenje, saj se je prej ali slej moral zgoditi. Po izjemnih konceptih 30 in 50 je bilo logično, da bo doseg med tem in serijo 3000 prišel prej ali slej.

Omarica iz MDF-ja uporablja enak postopek pritrditve "P2P" kot drugi modeli, kar pomeni, da je Q Acoustics vedno znova meril reson..

Preberi več

Aplikacija StreamMagic

StreamMagic je pametna kombinacija strojne in programske opreme, ki je v središču omrežnih predvajalnikov Cambridge Audio in vam omogoča predvajanje digitalne glasbe od koder koli. StreamMagic je že presegel 100.000 uporabnikov.

Modul StreamMagic je v osrčju nagrajenih Cambridge Audio omrežnih avdio predvajalnikov. Ne glede na to, ali poslušate storitve pretakanja, pošiljate skladbe iz svojih mobilnih naprav prek Airplay™ ali Chromecast built-in™ ali samo brskate pogon NAS z mešanico vrst zvočnih datotek od MP3 do DSD, StreamMagic bo pokril vse.

Aplikacija StreamMagic je naj..

Preberi več

NAD Electronics je najavil svoj novi vodilni pretočni DAC-predojačevalnik Masters M66 BluOS

NAD Electronics je na sejmu High End v Münchnu predstavil pretočni DAC-predojačevalnik Masters M66 BluOS pred začetkom maloprodaje, predvidene v jeseni 2023, po priporočeni maloprodajni ceni 5.999,00 EUR.

M66 je brezkompromisna komponenta, ki je tako napredna, da predstavlja povsem novo kategorijo hi-fi ločil. Vodilna komponenta ponuja vrhunske zmogljivosti, kot so pretakanje glasbe v visoki ločljivosti BluOS, Dirac Live Room Correction, Dirac Live Bass Control in štirje neodvisni nizkotonski izhodi, prvi za dvokanalni predojačevalnik. Poleg avdiofilskega DAC in omrežnega preta..

Preberi več

Značke : NAD NAD M66

Razprava o Cambridge Audio platformi StreamMagic

V začetku leta 2023 so pri Cambridge Audiu obljubili, da se bodo približali svojim poslušalcem. Prepričano so, da je prispevek uporabnikov za njih ključnega pomena, zato želijo, da imamo uporabniki večjo vlogo pri razvoju izdelkov in storitev.

Preverite nekaj odlomkov iz spletnega seminarja, kjer so uporabniki lahko postavili pereča vprašanja o platformi StreamMagic.

StreamMagic je kombinacija strojne in programske opreme, ki je v središču naših omrežnih avdio predvajalnikov (kot so Evo, CXN V2 in ..

Preberi več

Cambridge Audio najavlja dva nova mrežna predvajalnika

Pod pokrovom sta enaka na ravni komponent in povezljivosti, razlikujeta se v velikosti ohišja.
Oba imata široko paleto možnosti pretakanja, vključno z AirPlay 2, Google Chromecast in Bluetooth 5.0.
Lastniški pretočni modul StreamMagic prav tako leži v središčih obeh enot. To je tehnologija (in spremljajoča aplikacija) družbe Cambridge Audio, ki deluje kot nadzorni center za pretakanje iz vašega pametnega telefona. Deluje popolnoma enako kot na Cambridge Audio CXN (V2) s petimi zvezdicami (tudi večkratni dobitnik nagrade What Hi-Fi?), kar ni nič slabega.
Oba nova modela imata v notr..

Preberi več

Editor's Choice Awards 2022

Editor’s Choice Awards nagrajujejo najboljše izdelke leta za katere menimo, da so boljši od ostalih. Merila za upravičenost so preprosta: biti morajo na voljo kot del uradne ponudbe izdelkov proizvajalca in ne smejo biti ukinjeni pred koncem leta 2022. Gre torej za izdelke, ocenjene v tekočem koledarskem letu.

Nekateri izdelki pustijo precej globlji vtis kot drugi in tukaj so zbrani tisti, ki so res izstopali.

Iz naše ponudbe izdvajamo nagrajene: Preberi več

Ob 50. obletnici Monitor Audio najavlja serijo Platinum 3G

Monitor Audio je ob 50. obletnici blagovne znamke napovedal svojo najnovejšo kolekcijo zvočnikov, s Platinum Series 3G, ki bo od novega leta prevzel vodilni plašč podjetja.
Vsakomur, ki ve kaj o plemenitih kovinah je jasno, da bodo novi zvočniki Platinum Series 3G premagali obstoječe Gold, Silver in Bronze linije podjetja, tako v smislu kakovosti kot cene.

Serijo sestavljajo stoječi zvočniki Platinum 100 3G, srednje veliki talni nosilci Platinum 200 3G in njegov večji brat Platinum 300 3G, skupaj s sredinskim kanalom Platinum 250 3G. Vsi so zasnovani tako, da delujejo neodvisno k..

Preberi več

Cambridge Audio & DeLorean - partnerstvo, ki izkušnji vožnje doda zvok in čustva

Ikonični avtomobilski dizajn se v  DeLorean Alpha5 sreča z odličnim britanskim zvokom. Alpha5 je prvi korak v novem partnerstvu med Cambridge Audio in DeLorean Motor Company, Inc.

Cambridge Audio, pionir britanske hi-fi avdio scene, je začel sodelovati z ikonično družbo DeLorean Motor Company, Inc. da bi razvili vznemirljiv zvok v novi generaciji električnih avtomobilov.
Podjetji, vsako s svojo značilno in trajno dediščino, se podajata na pot, ki jo vodi oblikovanje, da bi v novi model Alpha5 v vozniško izkušnjo vnesli vodilno avdio tehnologijo in visokokakovosten zvok. Najno..

Preberi več

Značke : cambridge audio

Oblikovalske zgodbe: Ged Martin iz Cambridge Audio

V svetu hi-fija je veliko znanih blagovnih znamk, ki obstajajo že desetletja, in tiste, ki uspevajo, uspevajo zato, ker se lahko prilagajajo spreminjajočim se potrebam strank, tehnologijam in konkurenci. Morda je bil najtežji premik v zadnjih letih vse večja odvisnost od strokovnega znanja in izkušenj s programsko opremo – pretakanje, mobilne aplikacije in vse bolj izpopolnjena zasnova uporabniškega vmesnika. Po mojem mnenju je Cambridge Audio blagovna znamka, ki je dosledno uspevala krmariti v teh nemirnih vodah.

Izdelki Cambridge-a so..

Preberi več

Kako izbrati pravi brezžični zvočnik zase?

Obstaja brezžični zvočnik za vsakogar, toda kateri je pravi za vas?

Brezžični zvočniki so bili nekoč razvpiti po tem, da so dajali prednost udobju pred kakovostjo zvoka – vendar se je stanje že zdavnaj obrnilo.

Brezžični zvočniki so obdržali enostavnost uporabe, pogosto obsežno in raznoliko povezljivost ter kompaktno zasnovo iz ene škatle, zaradi katere so tako priljubljeni, da zagotavljajo odlično kakovost zvoka – in najboljši so dovolj dobri, da jih lahko označimo za »hi-fi«. 'te dni.

Današnji brezžični zvočniki so običajno pametni izdelki, pogosto z vsemi najnove..

Preberi več

Kaj je HDMI eARC?

Želite najboljšo kakovost in najmanj težav pri povezovanju televizorja z zvočnikom? HDMI ARC in eARC sta vaša najboljša prijatelja.

Avdio-vizualni svet obožuje kratice, tako da če ste že slišali za HDMI ARC ali eARC in ste si razbijali glavo, kaj to pomeni, potem ne skrbite več, saj bomo razložili pomen teh dveh izrazov.

HDMI pravzaprav pomeni High-Definition Multimedia Interface, vendar je akronim, ki je tudi blagovna znamka, tako pogosto uporabljen, da verjetno ne boste nikoli slišali, da bi kdo izbruhnil popoln ..

Preberi več

Najboljša Hi-Fi sestava za vaš gramofon

Vinil se je v zadnjih letih vrnil, vendar je težko vedeti, kje začeti, če želite zgraditi hi-fi sistem okoli gramofona.

»Zame gre za celoten dogodek, ki ga naredi iz albuma,« pravi inženir Cambridge Audio Electronics Sam Smith. »Izvleči ploščo iz rokava, veliko umetniško delo, in dejansko stopiti čez in jo fizično nadeti. Zaradi tega je dogodek.«

Eden Samovih prvih projektov pri Cambridge Audio je bilo delo na gramofonskih odrih Alva Solo in Duo, katerih edini namen je oživiti vašo zbirko plošč. Prosili smo ga, naj pojasni vse, kar potrebujete za izdelavo hi-fi ..

Preberi več

KEF napoveduje brezžični HiFi sistem LSX II

KEF je razkril, da je nadgradnja za njegov brezžični HiFi sistem LSX na poti z novim in izboljšanim LSX II, ki z dvema zvočnikoma ponuja še boljšo tridimenzionalno zvočno kuliso.

Novost temelji na originalnih zvočnikih LSX, ki so bili predstavljeni pred nekaj leti, s tem da LSX II vključuje KEF-ovo brezžično platformo W2, kot je razvidno iz impresivnega sistema LS50 Wireless II za ustvarjanje popolnega vsestranskega paketa. Kljub imenu je LSX II opremljen tudi s solidnim seznamom žičnih povezav, da je ta sistem združljiv s široko paleto napra..

Preberi več

Cambridge Audio Alva ST Bluetooth gramofon

Podjetje Cambridge Audio je predstavilo nov Bluetooth gramofon Alva ST, ki temelji na uspehu Alve TT in Alve TT V2.

Kot pri modelih TT je Alva ST aptX HD Bluetooth gramofon prilagojen za brezžično povezavo z združljivimi slušalkami, zvočniki in/ali ojačevalci. Ima jermensko gnano zasnovo z običajnim elektronskim nadzorom hitrosti, medtem ko je ST opremljen z novo tonsko ročico, ki ima snemljivo glavo in je zasnovana tako, da ohranja resonanco na minimumu. Novi model ima vgrajen zvočni oder, ki temelji na Alva Duo, in ima tudi vnaprej nameščeno kartušo Moving Magnet z dovolje..

Preberi več

Značke : gramofon

LSX druga generacija: kompakten in vsestranski

Predviden začetek prodaje: jesen 2022.

KEF je obseden z zagotavljanjem vrhunske izkušnje poslušanja ne glede na velikost zvočnika. Z vgrajeno podporo za pretakanje do 24bit/384kHz in namenskimi ojačevalniki v vsakem zvočniku ponuja LSX II zvok najvišje kakovosti v svoji velikosti in omogoča, da je zvok visoke kakovosti dostopen širšemu krogu poslušalcev.

Dobrodošli v svetu pristne reprodukcije zvoka, ki je tako resničen, da se ga lahko dotaknete. 

Ta sistem zvočnikov vse-v-enem v svoji drugi generaciji ponuja nadgrajen za bolj uravnotežen zvok v višji ločlj..

Preberi več

Kratka zgodovina vinila

Kako je glasbeni format, ki je v osemdesetih upadal, nenadoma postal ena najbolj priljubljenih oblik poslušanja v 21. stoletju? 

Pogled nazaj na posneto glasbo
Eden najzgodnejših izumov za predvajanje posnete glasbe je bil leta 1877 s Thomasom Edisonom in fonografom – napravo, ki se uporablja za snemanje zvoka z vrtečimi se valji. Šele leta 1888 je nemško-ameriški izumitelj Emile Berliner izšel z gramofonom. Gramofon je predvajal glasbo z uporabo diskov Berliner, katerih premer je bil pet do sedem centimetrov in je podvojil zmogljivost v primerjavi z Edisonovim cilindro..

Preberi več

NAD je predstavil ojačevalnik C 389 HybridDigital DAC

NAD Electronics, zelo cenjen proizvajalec visoko zmogljivih avdio/video komponent, je danes objavil ojačevalec C 389 HybridDigital DAC, popoln temelj za avdiofilski stereo sistem, ki združuje izjemno kakovost zvoka s prilagodljivostjo in dolgoročno vrednostjo, ki jo ponuja NAD-ova najnovejša platforma za modularne konstrukcije, MDC2.

NAD C389 bo v maloprodaji na voljo v začetku poletja 2022.

Z NADovim preizkušenim dizajnom ojačevalca HybridDigital UcD in enakim ESS Sabre DAC, ki se uporablja v vrhunskih ojačevalnikih serije Masters, je bil C 389 zasnovan tako, da zag..

Preberi več