Highly Recommended nagrada za gramofon Alva TT v2

Stvar je v tem, da Bluetooth ni pomemben. Jedro Alva TTv2 je zelo pametno zasnovan in ciljno usmerjen izdelek. Če imate proračun 2000 € za nadgradnjo obstoječega gramofona, ki ste ga že nadgradili in prilagodili ter ga dobro poznate, to verjetno ni naprava za vas, vendar Cambridge Audio to ve.

Če ste po drugi strani že dolgo "brez" vinilne plošče ali prihajate, da bi delali stvari pravilno (in da ne bo pomote, TTv2 je "pravilno"), je to odlična naprava. Pojavi se z vsem, kar potrebujete, ima nebolečo nastavitev in strojno opremo za uporabo svoje izjemne kartuše ter zagotavlja odličen analog brez težav. Posodobitve obrazca v2 naredijo dober gramofon boljši in rezultat je zelo priporočljiv.

Prvotna Alva TT je bila (in še vedno je) dobro zveneč gramofon. Njegovo jedro je bila zmogljivost, ki je lepo uravnotežila nekaj "težine" neposrednega pogona s tekočnostjo nečesa, kar je imelo v sebi malo Rega DNK. Z zamenjavo roke je novi različici uspelo ohraniti ravnovesje zmogljivosti.

Z notranjo gramofonsko stopnjo v vezju ni neželenega hrupa - vse, kar počne TTv2 se dogaja iz položaja tišine, kar ima takojšnje in ugodne učinke na delovanje kot celoto. Alva TTv2 ni forenzično podrobna; na gramofonu preprosto ni mogoče zaznati določenih odtenkov, ki so v zapisu, vendar je splošna predstavitev zelo privlačna.

Ed Selley je podal takšno oceno

Prednosti
> Bogata in ritmična izvedba brez napora
> Obsežna specifikacija
> Zelo enostaven za postavitev in življenje

Slabosti
> Nekateri tekmeci so lahko bolj razburljivi
> Omejen obseg nadgradnje
> Bluetooth se mi zdi malo odveč