Akustični panel - hrast invisible

115,90€

Pre-Order

  • Cena brez DDV: 95,00€
  • Blagovna znamka: Tocca Legno
  • Koda izdelka: Akustični panel - hrast invisible / cena za m2

Akustični paneli Tocca Legno so na voljo v štirih barvah: hrast natural, hrast invisible, oreh invisible, ebenovina invisible. Cena velja za m2 panela.

V današnjih modernih zgradbah jih najdemo povsod - lesene lamele! Vidimo jih na steni in na stropu, priložnosti s to brezčasno dekoracijo so neskončne! Naši paneli pa prostoru ne nudijo le modernega, naravnega in toplega pridiha, temveč mu zaradi absorpcije zvoka (zahvaljujoč podlogi iz klobučevine - filca) tudi občutno izboljšajo akustiko. Lamele so na voljo v štirih različnih barvah in se ujamejo z vsakim stilom. Za povrh so tudi lahke in preproste za montažo, da bo vaš prostor pripravljen takoj!

Materiali: Lamele so narejene iz 12mm MDF plošč (naravna ali črna barva), ki imajo okoljski razred E1 ali E0. MDF je pokrit s furnirjem, ki vsebuje majhne razpoke in grčice, da ustvari čudovit naraven izgled. Lamele so pritrjene na akustično podlago iz klobučevine. Podlaga je debela 9mm in izdelana iz recikliranih materialov, kar pomeni, da poleg lepega izgleda predstavlja tudi ekološke prednosti.

Vzdrževanje: Lamele se čistijo z metlico za prah. V primeru, da so potrebne bolj intenzivnega čiščenja, lahko uporabite tudi vlažno krpo.

Stenski panel z lesenimi lamelami ima naslednje tehnične karakteristike:

  • Vzorec: MDF 27 mm, od roba do roba 13 mm.
  • Standardna dimenzija: 2700 x 600 x 21 mm.
  • MDF debelina: 12 mm.
  • Poliester debelina: 9 mm.
  • Zgornji sloj: Furnir (0,6 mm + lakirana površinska zaščita).
  • Material: MDF + Ekološko prijazna poliester vlakna.
  • Absorpcija zvoka: NCR do 0.85 (paneli absorbirajo do 85% zvoka).

Za brezhiben izgled so na voljo tudi robne letvice!

Navodila za montažo

Montažo pričnite s predpripravo zidu. Površino očistite ter odstranite kakršnekoli vijake, žeblje in druge nepravilnosti na zidu.

Letve podkonstrukcije pritrdite na zid; kasneje bodo uporabljene za vijačenje Tocca Legno panelov. Podkonstrukcijo pritrdite s primernimi vijaki in zidnimi vložki, glede na vaš zid in dimenzijo letev. Razmik med posameznimi letvami naj bo 60cm.
Podkonstrukcijo se pritrdi z namenom, da v naslednjem koraku vmesne prostore zapolnite z mineralno volno. To zagotavlja zvočni razred A, najvišji možni razred absorpcije zvoka.
Alternativno lahko Tocca Legno panele vijačite ali lepite neposredno na zid, v tem primeru pa pridobite razred D, ki je še vedno dostojen zvočni razred.

Prostore med letvami podkonstrukcije napolnite z mineralno volno debeline 45 mm. Izolacijsko volno lahko režete z olfa nožem.

Tocca Legno dekorativne akustične panele pritrdite z vijaki, ki jih zavrtate direktno skozi podlogo iz črnega filca. Priporočamo 15 vijakov na panel. Paneli na stranicah niso simetrični, zato poskrbite, da se stran s končno lamelo sreča s stranjo brez lamele na naslednjem panelu. Razmik med posameznimi lamelami mora biti približno 12 mm. Ko dosežete konec zidu, bo morda potrebno prirediti zadnji panel na širino zidu.
Oznake: akustični panel, absorber zvoka, akustika prostora

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Sledi nam Facebooku